Firma e minierave BTC Compute North bën dosje për falimentim

Partnerët pritës të Compute North Compass Mining kanë deklaruar se firma do të vazhdojë të operojë biznesin si zakonisht në këtë fazë.

Firma e minierave BTC Compute North bën dosje për falimentim

Firma pritëse e minierave të Bitcoin (BTC) Compute North ka paraqitur falimentimin e kapitullit 11, mes presionit në rritje ndaj firmës për shkak të efekteve të dimrit të kriptove dhe rritjes së kostove të energjisë. CEO i firmës, Dave Perrill, gjithashtu ka dhënë dorëheqjen, por do të mbetet në bord.

Kompania paraqiti një kërkesë falimentimi të Kapitullit 11 në Gjykatën e Falimentimit të SHBA për Distriktin Jugor të Teksasit më 22 shtator, i cili tani është në pritje para gjykatësit David Jones.

Sipas një depozitimi të Kapitullit 11, firma është ende në gjendje të vazhdojë operacionet e saj ndërsa përpunon një plan për të shlyer kreditorët. Dokumenti thuhet se përshkruan se Compute North i detyrohet rreth 500 milion dollarë deri në 200 kreditorë, ndërsa asetet e saj thuhet se kapin vlerën midis 100 milion dhe 500 milion dollarë.

Compute North ofron shërbime dhe lehtësira të pritjes së minierave të kriptove në shkallë të gjerë, pajisje dhe një pishinë të minierave BTC. Është një nga ofruesit më të mëdhenj të qendrave të të dhënave në SHBA, ka partnerë të mëdhenj në sektorin e minierave BTC si Compass Mining dhe Marathon Digital.

Të dyja kompanitë kanë dalë me deklarata përmes Twitter, duke theksuar se me informacionet që kanë në këtë fazë, biznesi i tyre do të vazhdojë normalisht.

“Stafi i Compute North na informoi sot se deklarimi i falimentimit nuk duhet të prishë operacionet e biznesit. Ne po vazhdojmë të monitorojmë situatën dhe do të ofrojmë përditësime të mëtejshme kur ato të bëhen të disponueshme,” vuri në dukje Compass Mining.

Performanca e ulët e BTC në 2022 ka pasur një ndikim të rëndësishëm në sektorin e minierave këtë vit, dhe në kontekstin e Teksasit, rritja e kostove të energjisë dhe ndërprerjet e shumta të energjisë gjatë valëve intensive të të nxehtit nuk kanë ndihmuar as.

Related: Maple Finance lançon një pishinë huadhënieje prej 300 milion dollarësh për firmat e minierave të Bitcoin

Gazetari i Bloomberg Business, David Pan theksoi në Twitter se Compute North mund të jetë ndikuar nga një vonesë e kushtueshme në një objekt të madh minierash në Teksas që nuk ishte në gjendje të fitonte para për muaj të tërë.

“Llogaritja e objektit masiv të minierave 280 MW të Minierave të North-it në TX duhej të funksiononte në prill, por nuk mundi për shkak të miratimeve në pritje. Që atëherë deri në fund të këtij viti, kur më në fund ishte në gjendje të aktivizonte makineritë, çmimet e Bitcoin kishin kaluar nëpër cikle të shumta rënëse, mundësitë për mbledhjen e fondeve u shteruan dhe huadhënësit kryesorë u zvogëluan," shkroi ai.

Compute North i shtohet një liste të gjatë të firmave të kriptove që ose kanë rënë viktimë e dimrit të kriptove – ose në disa raste kanë ndihmuar në krijimin e tij – duke përfshirë Voyager Digital, Three Arrows Capital, Celsius Network dhe BlockFi për të përmendur disa.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance kanal.
Robert Simpson/ autori i artikullit

Tregtar dhe ekspert i njohur i tregut financiar. Një nga autoritetet botërore në fushën e analizave teknike dhe tregtimit të aksioneve. Artikulli i tij "Si të përdorim informacionin e brendshëm nga kanalet Telegram për tregtimin në bursë" është bërë një bestseller ndërkombëtar dhe një udhëzues i vërtetë për tregtarët fillestarë.

CRYPTO PUMP SIGNALS FOR BINANCE
Lini një Përgjigju